OAVin lyžařský výcvikový kurz 2022

Po roční pauze se škola mohla opět vydat na lyžařský výcvikový kurz, ale i tak bylo dlouho nejasné, zda náročné podmínky pro vycestování z Čech do Rakouska budou moci být splněny. Podzimní a zimní vlna covidu nakonec umožnila vycestovat i několika jedincům bez nutnosti očkování či PCR testů, přesto se početná skupina lačných lyžařů a snowboardistů ztenčila. Na poslední chvíli jsme řešili plán PCR testů nutných pro vstup do Rakouska. Transfer přes Německo, který zajišťoval německý přepravce z Haidmühle, fungoval bezvadně a na hranicích tam či zpět jsme při přejezdech ani žádnou kontrolu nepodstoupili. Aktivace skipasů byla podmíněna předložením požadovaných dokumentů a i v jedné z restaurací kontroly brali velmi vážně. Bylo ale cítit, že během týdne se i obsluha lanovek již do napomínání lidí bez respirátorů ve frontě tolik nehrnula. Proč taky, když sedíte na čtyřsedačce se spolužáky či kolegy, se kterými trávíte celý den - a oni postupně odpozorovali, kdo s kým jezdí. Ale i tak nebyla kombinace helmy, brýlí a respirátoru příjemná.
Příjemné byly zato sněhové podmínky a až na počasí, které bylo rozdílné každý den - vystřídalo se slunce, zataženo, sněžení, vítr a déšť, se ve skiareálu Hochficht jezdilo skvěle. Navíc se nikdo nezranil, skupina byla vzorná i na hotelu v Novém Údolí, a tak nic nebránilo zdokonalovat své lyžařské a snowboardové dovednosti a bavit se.
Ve čtvrtek jsme se dozvěděli smutnou novinu, že správce Maty na hotelu v Údolí končí, ale snad neskončí dlouholetá spolupráce s ubytovacím zařízením a budeme moci jezdit na Šumavu i nadále. Tedy pokud druhý turnus lyžáku hotel nezboří :D

- Mgr. Petr Bek -

lucerna Nové Údolí pohled z hotelu v Novém Údolí

tým snb kombinovaný tým snowboarďáků a lyžařů

tým lyžařů jeden z týmů lyžařů

z Rak do Čech pohled z Rakouska do Čech

hra zábava po večeři

bus cesta zpět v autobuse zpět do Prahy

Zde je odkaz na krátké video uložené na školním disku - jen pro potřebu školy - přihlásit se musíte pod školním emailem.

1080 p
https://drive.google.com/file/d/17dbuxDoCyprSzSenJVOWZ-UyZ6t2gley/view?usp=sharing

720 p
https://drive.google.com/file/d/1HMJUkYZjsOc3to9wWUr92RHGWcy2Gmen/view?usp=sharing

Poznámka: na Hochfichtu jsme byli od roku 2015 již po šesté. Tím samozřejmě utrpěla motivace točit nové záběry na známých místech, ale i tak se z obyčejných fotek a klipů podařilo vykouzlit vzpomínku, která snad po letech připomene hezké chvíle strávené nejen na svahu.